Terapeuter og behandlere kunne hjælpe
dobbelt så mange, hvis …

jun 22

Den største vanskelighed for terapeuter og behandlere er, at få helt oplagte klienter til at indse, at de har behov for professionel hjælp, og indse, at de skal gøre noget aktivt for at få denne hjælp. 

De fleste af dine potentielle klienter ved godt, at de har ondt i livet, men de er opdraget til at bide smerten i sig og måske ligefrem skamme sig over den.

De er måske for unge eller for usikre til selv at bede om hjælp.

De søger måske hellere de ”nemme” udveje, dvs. de dulmer deres smerte med alkohol, medicin, shopping, påtaget følelsesløshed eller ligefrem depression.

Mennesker, som håber på forandring og gør noget ved det, er absolut i mindretal. Det er en ud af hundrede. 

Denne ene procent er der til gengæld meget stor konkurrence om. Ikke kun fra terapeuter og behandlere, men også fra rådgivere, coaches, selvudviklingskurser, mindfulness osv. osv. 

Skil dig ud fra alle de andre terapeuter og behandlere

Hvis du vil skille dig ud fra mængden af tilbud fra andre behandlere og terapeuter, skal du fortælle mindre om dig selv og din terapi – og mere om hvordan klientens situation opleves og føles. 

Du skriver her til den pårørende, den gode ven eller kollegaen. Hvorfor? I de fleste tilfælde skal mennesker have et skub af en i deres nærhed, før de vælger at opsøge hjælp. Du får mere ud af at skrive til ham eller hende, som giver din klient dette skub!

Fortæl med almindelige ord om hvordan din læser kan se på sine børn, forældre, søskende, bekendte, kolleger, naboer osv. at de har ondt i livet og har brug for professionel hjælp.

Tag gerne udgangspunkt i mennesker, som du har eller har haft kendskab til – selvfølgelig i anonym form.

Dermed får du en åben dør ind til nogle af de 99 procent, som aldrig af sig selv ville opsøge en terapeut. 

7 spørgsmål som din hjemmeside SKAL besvare

  1. Stil et spørgsmål eller flere til den pårørende, vennen, kollegaen osv. Dine spørgsmål beskriver samtidig de åbenlyse symptomer 
  2. Fortæl, hvad der med stor sandsynlighed ligger bag disse symptomer og gør det med en god fornemmelse for de hæmninger, vi er opdraget med ”vi skal ikke vise følelser, vi skal ikke søge hjælp, vi skal ikke blande os” osv 
  3. Fortæl så konkret som muligt, men stadig simpelt og kortfattet, hvor lidt der skal til for at få det bedre – og start gerne i den lidt mere uforpligtende ende (det handler om at sætte folk i gang med at gøre noget – ikke om at gøre dem bange eller få det til at se uoverskueligt ud) 
  4. Fortæl, hvad der skal til (et besøg hos dig), hvordan det helt praktisk spænder af, og hvorfor det virker (ikke lang videnskabelig forklaring, bare en simpel beskrivelse) 
  5. Fortæl hvad de skal gøre for at sætte processen i gang. Gør dem trygge ved at overskride den grænse de har. Anbefal fx. at de går med som bisidder (selvom det måske strider imod dine egne holdninger). 
  6. Giv dem god grund til at tage første skridt og opgive en kontaktadresse (telefon, email). Hvorfor? For overraskende mange er det langt nemmere at udlevere sit telefonnummer og vente på et opkald, end det er, selv at løfte røret og kalde op! 
  7. Fortæl så helt konkret, hvad det første skridt er: Hvad skal din læser gøre nu?

Det koster de fleste terapeuter og behandlere en hel del omskrivninger at nå dertil. Men skriv første udkast, og gør det allerede i dag. Skriv i første omgang kun de ting, du har let ved at formulere, og spring over de ting, som volder besvær.

Send dit udkast til mig, og jeg vil inspirere dig til at komme i gang med udkast nummer to.

Helge Jørgensen

Helge Jørgensen

ViTales Terapi, Hillerød

Da jeg skulle finde en webdesigner i Hillerød, var jeg bekymret for bare at få tilbudt en hjemmeside, som ikke skilte sig ud fra andre. Hos Dialogdesigneren oplevede jeg at få en hjemmeside, som blev “skræddersyet” netop til mit arbejdsområde. Alle min ønsker og særlige behov i forhold til mit erhverv blev indfriet, og jeg oplevede, at dialogdesigneren udviste stor kreativitet og opfindsomhed i forhold til netop det erhverv, jeg repræsenterer

Hits: 23

Leave a Comment:

Leave a Comment: