marts 20

0 comments

Svartider. Loadhastighed. Pagespeed. Tre moderne udtryk for, at ingen gider de langsomme hjemmesider. De tre mest almindelige årsager til lange svartider er:

  • Hjemmesiden er uklar og ufokuseret i sit budskab
  • Hjemmesiden tager ikke konkurrenter og konkurrence alvorligt
  • Hjemmesiden svartider er alt for lange

De to første årsager har jeg skrevet om før. At forbedre sine odds her, kræver en fagligt funderet indsats eller professionel hjælp.

Det med svartiderne kan du selv gøre noget ved. Og det kan ikke ske for hurtigt.

Fotos giver lange svartider

Mange gør-det-selv-webmasters lægger stadig fotos på hjemmesiden i fuld størrelse. Dette gør hjemmesiden unødvendigt langsom for besøgende. Selv med ganske få billeder.

Du, webmaster, bør reducere billedstørrelsen både fysisk (pixel-mål) og i farvemætning (pixel-variation). Du kan opnå en byte-besparelse på helt op omkring 80 procent pr. foto. Det sparer din hjemmeside for 2,4 megabyte unødvendigt fyld ved et 3 megabyte tungt billede.

Prøv selv at gange med ti, eller hvor mange billeder, du nu har …

[thrive_custom_box title=”Så mange pixels” style=”dark” type=”color” color=”” border=””]Et foto til brug på en hjemmeside skal i fysisk mål (pixels) helst  ikke være større end den computerskærm det vises på. 1400×1400 pixels  eller mindre passer godt til de fleste skærme. Alligevel ser jeg tit opløsninger hevet direkte ud af en smartphone eller et DSLR-kamera, for eksempel 3264 × 2448 pixels. Det er tre gange større end de fleste computerskærme.[/thrive_custom_box]

Masser af værktøjer til rådighed

Photoshop og andre programmer har et indbygget værktøj til reduktion. Du kan efterfølgende reducere hjemmesidens svartider endnu mere ved at hente et “plugin”.

Hvis du ikke bruger et billedbehandlingsprogram, findes der indtil flere webservices, som tilbyder gratis reduktion af fotos og grafik, f. eks. TinyPNG.

Her kan du oplade indtil tyve fotos på en gang og få stærkt reducerede kopier retur. TinyPNG tilbyder også et plugin, som passer til Photoshop.

WordPress-fordelen

Her kommer jeg ikke uden om et par rosende ord om WordPress. Webmasters, som arbejder på WordPress-platformen, får al mulig hjælp til at reducere billedernes tyngde. Hjælpen er ikke langt væk. Den kan integreres i selve platformen med indtil flere plugins. Et af de mest kendte, eller i hvert fald mest effektive, hedder imagify.

Den eneste “fælde” i dette med at bruge reducerede fotos er, at du skal være ekstra omhyggelig med at gemme og opbevare dine originale fotos i fuld størrelse. Efter reduktion kan dine fotos nemlig kun bruges til web, ikke til print.

Er din hjemmesides besøgstal for nedadgående, så har du logisk set kun to valgmuligheder. Luk hjemmesiden og domænet inden det bliver for surt. Eller få professionel hjælp til at sparke hjemmesiden ind i 2020.

Tags


Spørg bare – vi elsker at svare

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Du kunne også være interesseret i ...

Hold din LinkedIN-profil i form