webdesign skal konvertere

Webdesign der konverterer (gør dine besøgende til kunder) skal ikke være pænt. Webdesign skal konvertere. 

Grimt webdesign kan i nogle tilfælde være mere effektivt end det pæne, der går i ét med tapetet.

Så er det sagt. 

Der er et utal af regler og konsortie-vedtagelser om webdesign. Der er trættende tekniske krav fra søgemaskinerne. Og så er der designretninger og browserkompabilitet og CMSer og jeg skal komme efter dig!

Alle de problemer har jeg løst, længe før kunden og jeg indleder vores samarbejde.

Når webdesign skal konvertere, er der først og fremmest én regel, jeg vil have opfyldt: Det er reglen om kundemagnetisme.

Det helt fundamentale i webdesign er nemlig ikke protokol, system, teknologi eller farvevalg. Det er de visuelle, designmæssige og sproglige beviser på, at kunden er havnet det rigtige sted.

- Yes, her finder jeg svar på mine spørgsmål. Her føler jeg mig hjemme. Her kan jeg være tryg. Her bliver jeg genkendt ...

Webdesign handler om købmandskab

Det handler kort og godt om gammeldags købmandskab ført op til vores tid. Nu om dage er det garneret med en masse buzzwords, de fleste af dem låneord fra business-engelsk. Men i kernen er budskabet det samme:

  • Vær på fornavn med din kunde og husk hans eller hendes familiesituation
  • Vær opdateret og intuitiv omkring din kundes behov
  • Giv dig god tid til at tale med din kunde - det gavner din viden og din bundlinie

Kan du sikre det gode købmandskab i hverdagen, så er du godt klædt på til at fortsætte den gode kundesamtale i dit webdesign, i dine nyhedsbreve, i dine annoncer og i dine updates på de sociale medier.

Derfor er kundeforståelse, forretningsforståelse og kundesamtalen de tre bærende søjler i Dialogdesignerens webdesign. Alle designbeslutninger tages dérfra. Ikke omvendt.

Reglen gælder også for kunstnere

Hvis du er kunstner, grafiker, coach, behandler eller forening på udkig efter en ny hjemmeside. Så tro mig: I det spil er du lige så meget virksomhed som isenkræmmeren og ejendomsmægleren. Du er lige så afhængig af at kunne sælge budskabet som de er. Basta!

Det er ikke det flotte tema med de fint svungne blåviolette skygger, der får din hjemmeside til at skabe resultater. Det er, at både tekst og billeder og design er genkendelige for målgruppen. På en brøkdel af et sekund.

De kunstnere og coaches og andre, som ikke har forstået denne pointe, vil du ofte høre beklage sig:
» det der med hjemmesider virker ikke for mig ...
» der kommer ingen besøgende ...
» det er alt for kompliceret ....

Hvorfor, mon?

"Det virker ikke for mig"-reglen er også noget af det, jeg har taget højde for, inden jeg tager det første møde med min kunde. For det virker! Det er bare os halvgamle digitale nybegyndere, som en gang imellem ikke lige kan se vejen.

Webdesign skal konvertere

Jeg har værktøjerne. Jeg har en plan. Jeg har erfaringen. Opdateret med en master-uddannelse i søgemaskineoptimering. SEO handler i øvrigt også om den gode købmand, der kender sine kunder på travet. Vidste du det?

Kommentér gerne, hvis du mener noget andet.

Men for mig handler det om at webdesign skal tiltrække ønskekunder og få dem til at handle. På nudansk: Webdesign skal konvertere.

Vær med i samtalen!

Et 50 år langt arbejdsliv i foreninger, organisationer og virksomheder har lært mig, at kommunikation og frem for alt samtale er det smøremiddel, der sørger for, at arbejdet bliver gjort og målene nået. Kommunikation er ikke noget, vi bare kan fra fødselen af.
Vi kan derimod lære det, og vi kan i høj grad blive bedre til det.
Du får essensen af det i nyhedsbrevet Fundet! Skriv dig op her

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>