Minsamling.dk 59.120K-O 22.12.17

Samleren Per Christiansen, Hillerød, har i dag premiere på Minsamling dot dk, en ny fotografisk hjemmeside. Hjemmesidens mission bliver at være hjem og udstillingsvindue for op imod 55.000 gamle negativer, herunder glasnegativer, og fremkaldte positiver fra fotografiets barndom.

Samlingen tæller både gamle familiebilleder, rejsebilleder og billeder fra arbejdslivet i gamle dage i industri, håndværk og landbrug. Et materiale, som ellers ville være gået til i glemsel og støv.

Dialogdesigneren har hjulpet Per Christiansen i de praktiske overvejelser og eksperimenter med designløsningen. Minsamling dot dk skal både kunne bære den voldsomme mængde af billeder og yde det enkelte billede størst mulig retfærdighed.

Det, synes vi selv, er lykkedes med billeder, der kan skaleres fra frimærkestørrelse op til 2000 pixels – det, der svarer til fuld skærmstørrelse på en pc-skærm eller tv-skærm. Og det uden at sidehastigheden ændres mærkbart.

Indeksering og søgning i Minsamling

En anden stor udfordring har været at indeksere billederne og gøre dem søgbare. Den udfordring har vi løst ved stort set bare at gøre det.

Vi har brugt alle søgningens disciplinære værktøjer, både de klassiske og de digitale. Billeder kan f. eks. søges på postnumre og egennavne.

Vi kan selvfølgelig  ikke udelukke, at vi har grebet det forkert an i forhold til, hvad gæsterne forventer eller er vant til. I så fald må vi have gang i værktøjerne igen og gøre det endnu bedre.

Kriteriet er findbarheden

Fra gæstens synsvinkel er det ikke samlingens størrelse, der er interessant. Det interessante er muligheden for at finde præcis det billede, som rammer interessen – i tid, i sted, i emne, i motiv. Det er her, hjemmesiden nu skal stå sin prøve.

Vi har testet søgbarheden på Minsamling dot dk i verdens største søgemaskine, Google. Vores resultater har gennemgående været meget tilfredsstillende.

Vi håber, at mange vil finde, hvad de søgte, og vi håber, at gæsterne vil fortælle os om, hvor og hvornår det ikke lykkedes.

På den måde kan vi lære, og så kan læringen bygges ind i bedre løsninger. Løsninger, som skal holde langt ud i fremtiden.

Vi er ikke i tvivl om, at kommende generationer vil være både klogere, mere søgende og mere nysgerrige end vores egen generation. De skal arve dette læremateriale.

Den omtalte løsning bygger på vores stærke foreningskoncept. Læs her

Vær med i samtalen!

Et 50 år langt arbejdsliv i foreninger, organisationer og virksomheder har lært mig, at kommunikation og frem for alt samtale er det smøremiddel, der sørger for, at arbejdet bliver gjort og målene nået. Kommunikation er ikke noget, vi bare kan fra fødselen af.
Vi kan derimod lære det, og vi kan i høj grad blive bedre til det.
Du får essensen af det i nyhedsbrevet Fundet! Skriv dig op her

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>