oktober 7

Vi fejrer folkeskolen – en skole i demokrati

Jeg har to bidrag med i den store materialesamling, som folkeskolens elever og lærere kan plukke i, når de fejrer 200 året for undervisningspligtens indførelse i Danmark.
Om det så er noget at fejre? Ja, det er da i hvert fald en af demokratiets grundpiller, at menigmand kan læse og skrive og tage stilling …

Det ene bidrag er 139 filmede livsfortællinger samlet på materialeplatformen www.1960erhistorier.dk. Sammen med idémanden og historiefortælleren Jens Peter Madsen har jeg produceret hver og en af de korte, men oplevelsesmættede øjenvidneberetninger fra et meget mærkeligt årti.

Det andet bidrag er tre film på www.digitalstoryteller.dk. I en meget teknologifikseret tid vil filmene henlede opmærksomheden på et simpelt og årtusindegammelt læremiddel, som måske nok er undervurderet, men bestemt ikke uddødt: Den mundtlige fortælling.
En af filmene introducerer den norsk-danske militærmyte Peter Wessel alias Tordenskjold.
En anden genfortæller historien om Kongemordet i Finderup set og oplevet med en lille (skole)drengs øjne og øren.
En tredje film genopliver og hylder en lærertype, som vi sjældent møder nu om stunder; lærer Jørgensen, der kunne hele sin Danmarkshistorie og sin Bibelshistorie udenad og kunne fortælle den fra sin plads ved katedret, så krigstummel lød rundt om skoletaskerne og soldaterblod flød hen over skolepulten.
Her kan du se, hvordan Skole200 linker til de to filmsites.
Og her har du direkte links:
Vil du være med til at udforske, hvad åbne spørgsmål, ærlig lytten og dialogisk tænkning kan gøre for os, vore relationer og vores business, så abonnér på mit nyhedsbrev og få værdifulde tips, tricks og øvelser.

Tags


MÅSKE ER DET HER MERE DIG?

Forskellen på en jævnt god hjemmeside og en storsælgende: Hjemmeside support

Forskellen på en jævnt god hjemmeside og en storsælgende: Hjemmeside support
KOMMENTÉR, TAK!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}