januar 21

0 comments

Kan du huske barndommens billedbog? Nu rykker den på storybox.dk

12 fortællinger om at være barn. Som du kan dele med børn og børnebørn og familie. Hør fortællingerne. Se fortællingerne. Og bliv inspireret til selv at fortælle noget fra dengang du var et bette pus.

Sammen med min gode ven og kollega Jens Peter Madsen har jeg verdenspremiere på forlaget for mundtlig fortællekunst, storybox.dk. Forlagets første udgivelse er en multimedie-billedbog med tolv historier om “En dreng med en livlig fantasi”.

Storybox.dk bygger på mangeårig fortælletradition

Historiefortæller Jens Peter Madsen har draget land og rige rundt med sine fortællinger med råstof fra erindringer fra barneårene. I hans fortællinger står dette råstof særlig stærkt, fordi det sanses og fortælles fra drengens synsvinkel.

Jens Peter Madsen har  fyldt forsamlingshuse, menighedshuse og ældreklubber med et levende og medlevende publikum. Samtidig med det har han dyrket en drøm om at indspille sine fortællinger om “En dreng med en livlig fantasi” som internetpublikation og nå ud til et endnu større publikum.

Storybox.dk giver fortællingen nyt liv i digitale medier

Vi har arbejdet og eksperimenteret flittigt for at finde en form, som ikke ligger for langt fra det, som publikum kender fra forsamlingshusene. Det var også et krav, at formen skulle give mening i de nye sociale medier og på de mobilskærme, som vi bruger til at orientere os med. Smartphones og tablets og tv-dongles.

Nu er drømmen blevet realiseret. I en første version. Jens Peter Madsens drømme rækker videre og omfatter blandt andet en app-version af “En dreng med en livlig fantasi” til IOS og Android, TVOS og Chromecast.

Mit eget bidrag til storybox.dk er forlagsdriften og den tilhørende webplatform: Den kan både huse, distribuere og medfinansiere ny dansk fortællekunst til internettet.

Storybox.dk skal bruges, mens familien er der

Men sørg nu frem for alt for at prøve de 12 fortællinger af. Hvad gør de ved dig? Hvad gør de ved dem, du er sammen med? Er det overhovedet relevant at fortælle de opvoksende generationer om en barndom i en helt anden tid? Tænk ikke over det for længe. Hvorfor ikke hellere prøve, og så se, hvad der mon sker?

Har du spørgsmål til emnet: fortælling på nettet?

[thrive_optin color=”dark” text=”Ja tak!” optin=”4170″ size=”medium” layout=”horizontal”]


Tags


Spørg bare – vi elsker at svare

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Du kunne også være interesseret i ...