marts 3

Hvor mange skjulte budskaber kan du se i denne video?

Message layers er skjulte budskaber i vores samtaler, når vi taler flertydigt. Med flere forståelseslag. Med et humoristisk twist, en underforstået sammenhæng,  overdrevet underdrivelse, en uventet drejning som kalder på grinet …

Et lille hverdagseksempel. Kollegaen slæber sig ind på kontoret med alle fysiske tegn på at weekenden var for kort. Så kommer det med et glimt i øjet: Thank God, it’s monday!

Vi har mest held med message layers i den komiske afdeling og i den visuelle afdeling – kropssproget. Hvis vi har held med at være dobbelttydige på den sjove måde, kan vi få  meget medvind. Og når vi oplever en, der er virkeligt befriende sjov, så griner vi ikke bare … vi mærker en glad fornemmelse indeni, en belønning, en fortrolighed, en varme. Når vi oplever dette, har vi delt message layers med et andet menneske.

Det virker ikke alene på den korte bane. Det virker lige så godt på den lange. Tænk på den af dine kolleger du holder allermest af. Hvad er det ved denne kollega, der er så rart. Altid sur og indeklemt? Nej, vel?

Message layers bruger vi til at udtrykke hvem vi egentlig er, selvom det, der målbart kommer ud af vores mund umiddelbart er korrekt, konventionelt, høfligt og entydigt. Vi bruger det selvfølgelig først og fremmest i direkte dialog, men vi bruger det også i breve, emails, texting, snapchats, køleskabsmagneter og reklamefilm.

Nu skal du kigge efter message layers i denne reklamefilm, som er skåret over den humoristiske læst. Budskabet er først helt og aldeles fraværende, men dukker så op midt i filmen for at blive skåret ud i pap i slutningen.

Altså det overordnede budskab.

Er der message layers i reklamefilmen? Åja, det er der. Og nu, hvor jeg har givet dig en lille smagsprøve på message layers, er jeg rigtig spændt på, hvor mange skjulte budskaber du kan se. Fortæl mig det i kommentarerne herunder. Jeg kan ikke vente!!!

Tror du på, at vi kan få folk til at føle sig godt tilpas på din hjemmeside?
Vi kan jo lade det komme an på en prøve!


Tags


MÅSKE ER DET HER MERE DIG?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>