Har du styr på hjemmesidens SEO-billedtekster?
Kom i gang nu!

SEO-billedtekster betyder alverden for, om hjemmesiden får besøgende. Eller ej. Hvorfor?

Fordi Google og de andre søgemaskiner ikke kan læse billeder. Endnu. De kan derimod læse sådan noget som SEO-billedtekster og EXIF-data.

I WordPress er der taget udstrakt hensyn til Googles behov for billeddata. Til hvert billede, som du lægger op, bliver der knyttet fire tekstfelter: Titel, Billedtekst, Alt tekst og Beskrivelse.

Det er dog udelukkende op til dig, om disse SEO-billedtekster bliver skrevet. Gør du det, så får søgemaskinerne og dine potentielle gæster de oplysninger, som de skal bruge.

Læs her lidt om, hvad de fire typer billedtekster gør hver især: 

4 SEO-billedtekster du ikke må glemme

Titlen gør billedet og den tilhørende tekst nemmere at søge og finde for hjemmesidens besøgende. I øvrigt også for dig selv.

Billedteksten kan udvide den besøgendes horisont, men er der ud over ikke vigtig.

Alt teksten gør, at Google kan stedfæste billedet og siden det hører hjemme på. Hvis alt teksten indeholder den valgte søgeterm og i øvrigt er fornuftig, så øges chancen for at Google vælger din hjemmeside frem for andre, når Google skal præsentere svar for dem, som søger.

Beskrivelsen er lig med den tekst, som bliver til brødteksten i Google-søgeresultater. Det er derfor vigtigt, at teksten igen-igen rummer den valgte søgeterm og ligeledes, at teksten appellerer til den søgende. Hvis du gør dig umage her, så vil dette svar kunne gå hen og blive både målgruppens og søgemaskinernes foretrukne. Ikke dårligt, vel?

SEO-billedtekster = konkurrencefordel

Hvis du udfylder mindst tre af de fire tekstfelter, så har Google en chance for at forstå, hvad billedet egentlig laver på din hjemmeside, og om det giver mening for de besøgende. Hvis Google ikke kan måle på dette kriterium, så dumper siden bare. Længere er den ikke!

Rigtig mange af dine konkurrenter glemmer denne lille, vigtige detalje. Så værsgo, her har du en betydelig konkurrencefordel, som du kan sætte i værk på en enkelt vinteraften – uanset årstiden.

Sæt i gang!

 

Tags

billed-SEO, SEO, SEO-billedtekster, søgemaskineoptimering


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Hent mere inspiration her ...

>