juli 5

1 comments

Få artiklen læst højt [6:04]

Rolf Høegh spurgte: Hvilke andre muligheder er der? Et spørgsmål som dette kan ændre dit liv. Vidste du det?

Det har ændret mit.

Faktisk er der uendeligt mange muligheder. Selv hvis vi indskrænker eftersøgningsområdet til de få kvadratmeter lige omkring dig. Ethvert molekyle i universet repræsenterer en uprøvet mulighed, og når jeg siger universet, skal du ikke tro, at det er nødvendigt at rejse lysår væk for at finde andre muligheder. Universet er lige her. Det er dig!

Det tip, som du får her, er et universalværktøj til succes, så pas godt på det!

Hvad kan ellers lade sig gøre?

Det er ham Rolf Høegh igen. For den, der stiller spørgsmål som dette, er ingen døre lukkede. Nye muligheder og originale indfald snubler for at komme til. Spørgsmål som dette har ændret mit liv til det bedre. Og gladere.

Jeg kan datere denne forandring til en sommeruge i 2008, hvor jeg arbejdede på et fælles projekt med ejendomsmægleren og sælgertræneren Rolf Høegh.

“Før vi går i gang, er der noget jeg er nødt til at spørge dig om,” sagde han og pegede over på min kaffekop: “Nu har du nået at drikke halvdelen af den kop dér. Er koppen halv tom eller halvt fyldt?”

Først forstod jeg slet ikke spørgsmålet. Jeg opfattede det nærmest som et plat forsøg på at være vittig. Mit svar var hverken overbevisende eller vittigt: “Øeh, det ved jeg ikke rigtig,” sagde jeg.

Siden – efter mange flere spørgsmål – gik det op for mig, at Rolf grundlæggende inddeler menneskeheden i to grundtyper. Optimister og passimister. Dem, der vil videre. Og dem, der helst vil blive liggende og tygge drøv på gamle dage. Jeg hørte helt klart til den sidste slags, men af en eller anden grund valgte Rolf at fortsætte samarbejdet. Det stod på i en uge, og som sagt – den uge ændrede mit liv.

Spørgsmål sætter meget mere i gang

Rolf Høegh tilhører den spørgende halvdel af menneskeheden. Det var rent utroligt, hvad han kunne nå at spørge om i løbet af en dag.

“Hvad skal der til for at gøre dig mindre kedelig,” kunne han finde på at spørge mig om med ejendomsmæglerens pågående frækhed.

“Hold dig væk fra mine holdninger,” ville jeg svare, men på forunderlig vis blev spørgsmålet hængende i underbevidstheden. Og uden at jeg havde givet den lov, tumlede min naturlige nysgerrighed med dette spørgsmål, som jeg egentlig syntes aldrig burde være stillet. Hvad fanden bildte han sig ind?

Men efter et par dage tog Rolf tråden op igen: “Jeg synes du har forandret dig. Til det bedre. Har du osse selv lagt mærke til det?” Det havde jeg. I en grad, så jeg var nødt til at svare ja.

Rolf Høegh siger selv, at han er født med en sølvske i munden. Men han understreger, at hans optimisme ikke er medfødt. Den er tillært på et tidspunkt, hvor solen ikke just skinnede på hans fortov.

Plat eller viis?

Rolf Høeghs opskrift er så banal, at det gør ondt, og de mest forstokkede ser den som plat: Hans kop er simpelt hen altid halvt fyldt. Og det kan altid blive bedre end det. For han har altid nye spørgsmål på læben: Hvilke andre muligheder er der? Hvad kunne du ellers tænke dig? Hvad skal der til for at det bliver endnu bedre?

Livet er en lang entré, og hvis du har svar på alt, så hænger der spejle på hver side af dig. Spejlene viser alle det samme. Men hvis du har spørgsmål til alt, så ændrer rummet sig. Spejlene bliver til døre. Bag hver eneste dør er der en ny mulighed, en ny chance for noget endnu bedre. Og det bedste er, at alle dørene står åbne. Bare du husker at spørge.

Tak fordi du læste/lyttede. Hvordan kan det nu blive endnu bedre?

Her skulle have stået en kedelig kontaktformular. Men jeg vil hellere tale i telefon med et menneske, som tror på, at vi har noget at tale om.
Hvis det er dig, er du velkommen på
+45 50 53 52 51


Tags


Du kunne også være interesseret i ...

10 indholdsideer til din hjemmeside
Spørg bare – vi elsker at svare

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hej Carsten.
  Mange tak fordi du huskede vores herlige snakke på Mallorca.
  Glæder mig over et herligt venskab med dig.
  Masser af hilsener
  Rolf
  Resultatskaber.dk og Place2live

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}