september 14

Reportage-video om DRs sommerskole for digitale talenter

0  comments

Reportage-video om DRs sommerskole for digitale talenter

Reportage-video: DR Medieproduktion inviterede i midten af august unge produktionstalenter fra hele landet til en uges intensiv sommerskole i Ørestaden. Invitationen gik ud til medieskolerne og ftp-uddannelsen samt iværksættermiljøet i bred forstand. 130 søgte ind på Sommerskolen. 23 kom igennem nåleøjet.

De unge skulle eksperimentere og udfordre “det vi plejer” i DR. Kristina Kolling-Wedel er projektleder for Sommerskolen. Hun fortæller om baggrunden for Sommerskolen:

Talenthold for produktionsfolk

”Vi har et talenthold for studieværter og karrierekanonen for musikere. Vi har ikke et talenthold for produktionsfolk. Så det har vi prøvet at sætte i søen med DR Sommerskole. Det handler om at spotte talenter og at skabe et rum, hvor unge talenter kan bringe deres ideer og kompetencer og netværk i spil.”

”Vi fik 130 ansøgere, 23 slap igennem nåleøjet. I fem intense dage fik de 23 frie hænder til at eksperimentere med nye digitale fortælleformer, greb, publiceringsformer, workflows og nyt udstyr, og de blev undervejs vejledt og støttet af fire redaktører fra DR.”

Dorthe Gude, underdirektør i DR Medieproduktion, siger:

”Vi åbner DR og inviterer de unge indenfor. Ikke for at lytte til os, men fordi vi er interesserede i at lytte til og lære af de unge og ikke mindst tage dem seriøst som fremtidens formidlere og brugere af public service.”

Reportage-video om Hold 3

De 23 talenter blev inddelt i fire hold og kastet ud i at skabe en række nytænkende medieprodukter og -formater på fem dage efter SPRINT-modellen udviklet af Google Venture.

Jeg besøgte DR Sommerskole henimod slutningen af forløbet som udsendt for branchemagasinet Monitor Pro. I videoreportagen følger vi Hold 3 igennem de sidste timer af udviklingsarbejdet på en webapp. Med inspiration fra dating-appen Tinder skal denne app gøre kommunalvalget vedkommende for unge førstegangsvælgere.

For at sikre app’en større udbredelse har Hold 3 også taget på sig at fremstille en promo-video. Videoen skal deles på DRs online fora, særligt dem på Facebook.

https://dialogdesigneren.dk/hvilket-videokamera/


Tags


MÅSKE ER DET HER MERE DIG?

Få vejhjælp til hjemmesiden

Få vejhjælp til hjemmesiden
KOMMENTÉR, TAK!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}