Mange hjemmeside-ejere med konto hos one.com nåede slet ikke at læse forsvarslet fra deres webhost i november 2018 om en nødvendig PHP-opgradering.

Andre forstod ikke rigtig vigtigheden af den email, som de modtog et par uger før skæringsdatoen.

Til din orientering: PHP er det grundlæggende databasesprog i mange hjemmesider, og ligesom al anden software opdateres det med jævne mellemrum.

I begge tilfælde fik hjemmeside-ejerne en brat opvågning, da udbyderen midt i november tvangsopgraderede alle hjemmesider til nyeste PHP-opgradering. De fleste nyere hjemmesider overlevede manøvren, men der er altså også rigtig mange hjemmesider derude med fem eller ti år på bagen. Og de overlevede ikke.

PHP-opgradering, død og genoplivning

Den Tokyo-baserede journalist Asger Røjle Christensen har to hjemmesider hos one.com. Begge er gør-det-selv-projekter bygget under supervision fra Dialogdesigneren.

Den ældste af hjemmesiderne, fem år gammel, forsvandt fra nettet over night.

Den to år yngre hjemmeside, forkant.nu, bestod prøvelsen.

Det viste sig, at det ikke var systemsoftwaren, der var problemet; det var hjemmesidens layout, der ikke kommunikerede så godt med den ny PHP-opgradering.

Asger havde held med at installere et nyt layout. Med Dialogdesigneren som livline. Nu forestår der en del småjusteringer på hjemmesiden asgerrojle.com. Arbejde til de lange vinteraftener, som også Tokyo har sit mål af.

På forkant nu

Næste gang der sker noget lignende, vil Asger gerne være på forkant. Han har derfor tegnet et årsabonnement på Dialogdesignerens WordPress-support med 24/7 sikkerhedsovervågning og løbende problemknusning.

 

Et 50 år langt arbejdsliv i foreninger, organisationer og virksomheder har lært mig, at kommunikation og frem for alt samtale er det smøremiddel, der sørger for, at arbejdet bliver gjort og målene nået. Arbejdslivet har samtidig lært mig, at man ikke kan tage disse ting for givet. Det er ikke noget, vi bare kan fra fødselen af. Vi kan derimod lære det, og vi kan i høj grad blive bedre til det. 


Følg mig, og bliv selv lidt mere produktiv og fremgangsrig ...

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>