april 9

0 comments

Nyd helligdagene – Det er pauserne der gør os til dem vi er

Arbejdsugen der starter denne mandag er kort, tre dage. Alt for kort, vil nogen sige. Men ikke jeg. Jeg har denne gang lovet mig selv, at jeg vil nyde ferien i fulde drag. Det er jeg almindeligvis ikke så god til.

Hvad med dig? Kan du lægge arbejdet og statussen og spekulationerne væk, når det er ferie eller fridag?

Jeg er virkelig ikke god til det. Jeg undskylder mig med, at man SAGTENS kan blande arbejde og fritid. Men så er der vist også noget med, at vi er skabt i cyklusser og lever i cyklusser. Vi kan f. eks. ikke undvære skønhedssøvnen, der melder sig – så godt som – hver aften.

At falde i staver

I følge hjerneforskningen kan vi faktisk heller ikke undvære det at falde i staver. Og helst flere gange om dagen.

Hjernen og kroppen har deres egne cykler, og vi – også jeg – gør klogt i at opdage, når de banker på og siger: Hallo! Giv nu lige slip, et øjeblik.

Vi er ligesom god musik: Det er pauserne, der definerer, hvem og hvad vi er.

Så er de teoretiske forklaringer på plads, og jeg kan forsvare over for mit mere ambitiøse og logiske selv at holde lidt fri.

Savittigheden har det også okay, for jeg har arbejdet seriøst på din hjemmeside de sidste mange måneder.

Det du ikke har set og hørt

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ve’ det. Derfor fortæller jeg dig om det nu:

På alle de hjemmesider, som jeg bestyrer og supporterer, er der igennem de sidste fire måneder blevet skruet op for to faktorer, som Google lægger vægt på. Stor vægt!

Der er skruet op for indlæsningshastighed. Det er ikke gjort med bare at trykke speederen i bund. Først skal motoren smøres. Visse reservedele skal skiftes. Andre skal renses i bund. Først da kan motoren yde sit bedste. Så det har jeg gjort.

Der er skruet op for mobilvenlighed. Alle hjemmesider er nu kodet med Google’s eget mobilformat. Det hedder AMP. Accelerated Mobile Pages. Det går ud på, at hjemmesiden på alle mobile skærme vises i Google’s accellererede udgave.

Hvorfor nu det, spørger du måske.

For det første, fordi 60% af alle hjemmesider i dag bliver læst på en mobilskærm.

For det andet, fordi hjemmesider, som ikke er mobilvenlige, ikke findes. Jeg gentager: De findes ikke!

Uha, Google er vel nok et væmmeligt monopol! Ja, det er væmmeligt, men det er også den fæle virkelighed, som vi er nødt til at forholde os til og reagere på. Og jeg har – på dine vegne – valgt at reagere konstruktivt.

Min påskeferie

Men nu holder jeg påskeferie. En del af fridagene er allerede booket til familiekomsammener, og de er således allerede i klassen “uforstyrbar”.

Andre dage er spærret til udefinerbar afslapning. Det kan enten være at dase i sofaen, læse en god bog eller gå en rigtig lang tur ved fjorden.

En enkelt dag før påske, mandagen, er afsat til en premiere i mit sideprojekt, storybox.dk. Her er premiere på en fortælle- og musikforestilling om at nærme sig tresårs fødselsdagen og blive tvunget til at forholde sig til, at nu er mere end halvdelen af livet gået. Og den del af det står ikke til at ændre.

Kender du det?

For historiefortælleren Jens Peter Madsen og spillemanden Carl Erik Lundgaard ligger tresårs dagen allerede 12-15 år tilbage. De sidste mange år har de to turneret med forestillingen Simonfortællinger, og nu lægger de den turné på hylden. Alle gode ting har deres tid.

Men denne ting får lidt ekstra tid. De to har nemlig indspillet en udgave af forestillingen, som eftertiden kan opleve på storybox.dk.

Du er velkommen til premieren mandag kl. 16 på dette link. Du skal lige optages i Facebook-gruppen, hvis du ikke allerede er det. Det er bare at anmode, og så skal jeg nok være hurtig til at lukke dig ind.

Til sidst har jeg en ting jeg vil bede dig om. I din egenskab af hjemmeside-ejer:

Kig på din hjemmeside

Det er selvfølgelig noget mærkeligt noget at bede om i et påskebrev. Men lad nu det være.

Uanset hvornår du finder tiden til det, så er det en vigtig opgave jeg har til dig, og du skal sætte mindst en time af til at løse den:

Du skal gå en lang tur lige dér, hvor du er. Det kan være i byen. Ved stranden. I skoven. På markvejen. Eller i den gode lænestol. Dér hvor du tænker bedst. Og så skal du svare på tre spørgsmål i relation til din hjemmeside:

Hvad gør jeg?

Hvem gør jeg det for?

Hvordan forbedrer det deres liv (arbejde, uddannelse, parforhold, viden, dannelse etc.)?

Det er simple spørgsmål. Men de er overraskende svære at svare på. De kan tilmed være så angstprovokerende, at du uvilkårligt lader tankerne vandre andre steder hen. Når det sker, så gå tilbage og tænk videre. Lad svarene melde sig langsomt og velovervejet. Og skriv gerne ned, hvad der melder sig.

Du bliver spurgt igen

Når vi igen mødes på dette sted, et passende antal dage EFTER påske, så vil jeg spørge dig igen. For det her er eksistentielle spørgsmål. Og jeg vil stille dig lige præcis disse spørgsmål igen og igen. Indtil dine svar sidder lige i skabet – eller øverst på forsiden af din hjemmeside.

God påske!


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Hent mere inspiration her ...

>