maj 13

0 comments

“Gratis hjemmeside” stod der med fede typer over en hel side i Hillerød Posten. Jeg var tæt på at vælte min hårdt prøvede kaffekop.

Ved nærmere læsning viser det sig, at min gamle arbejdsplads er gået ind i et nyt marked, hjemmeside-design eller webdesign, som det også kaldes.

Ja, ja. Den der ager med stude, kommer også med. Markedet for hjemmesider er 25 år gammelt. Godt og vel. Selv har jeg været aktiv på markedet i 10 år.

Jeg begyndte at lære webdesign på en lokal aftenskole, mens jeg fra 2008-2012 var ansat på Hillerød Posten og et par af søsteraviserne. Det var nedskæringstider på aviserne, og denne nye kompetence skulle være min “forsikring” den dag, fyresedlen kom.

At sparket ville komme, kunne jeg ikke være i tvivl om. Spørgsmålet var alene: Hvornår?

En glad og taknemmelig fyret

Er jeg så bitter og såret? Nej, jeg havde faktisk svært ved at undertrykke min glædesdans på vej ud fra det chefkontor, hvor jeg kort forinden var blevet orienteret om min afskedigelse. Og i dag otte år senere er jeg avisen dybt taknemmelig over fyresedlen og det erhvervseventyr, som den skulle vise sig at lukke op til.

Allerede dengang i 2012 var markedet for webdesign godt overrendt. Både i jetsettet, hvor en hjemmeside dengang nemt kunne løbe op i en årsløn for en sosu-medhjælper, og i markedets modsatte ende, hvor det væltede med tilbud om “gratis” og “billig”.

Jeg valgte at lægge mig i krybesporet med få udvalgte opgaver til en fair pris. Med en fair pris mener jeg en timeløn i øjenhøjde med en hvilken som helst anden håndværksmester.

Folk er jo ikke dumme

Det valg gav mig lige præcis opgaver nok. Folk er jo ikke dumme. De ved godt, hvad der venter lige om hjørnet, når nogen tilbyder “gratis” eller “rasende billige” services.

En overgang morede jeg mig med på Google at udlove “dyre” og “fandens kostbare” hjemmesider, idet jeg samtidig gjorde det fuldt ud gennemsigtigt, hvad køberen ville få for pengene.

Hvad venter der så rundt om hjørnet på den, der lader sig lokke ombord i Hillerød Postens tilbud om en “Gratis hjemmeside”?

  1. Den “Gratis hjemmeside” er gratis i tre måneder! Derefter …
  2. Efter de tre måneder vil avisen afklare, hvad hjemmesiden skal koste efterfølgende. Det fremgår, at laveste bud er 1250 kroner pr. måned. Det fremgår ikke, om der påløber ekstra omkostninger.
  3. Det fremgår også at tilbuddet udløber 8. april. De har nok glemt at sende annoncen forbi en korrekturlæser. Derpå tyder også de mange stavefejl i annoncen.

Glædeligt overrasket

Jeg er glædeligt overrasket over, at servicen ikke er gratis i virkeligheden. Det ville have været et dybt unfair vilkår i konkurrencen. Lige så glad er jeg for at se at mindsteprisen er på 1250 kroner pr. måned. Dét giver mig en kærkommen anledning og god grund til at sætte mine egne priser op!

Jeg byder bestemt denne opkomling velkommen på markedet. Selvom Hillerød Posten er kommet cirka tyve år for sent i gang, så ved jeg bedre end de fleste, at det aldrig er for sent. Jeg var selv tæt på 60-års alderen, før jeg for ti år siden kastede mig ud på dybt vand.

Siden dengang har jeg dag ud og dag ind udviklet min flair for teknologien og markedet, kunderne og behovene. Det er vokset ud af et tæt og givende samarbejde med virksomheder og private i Hillerød og andre steder i Danmark.

Tallene på Dialogdesignerens bundlinje er små, men de er sorte. Og kundetilfredsheden er 99,9% – hvilket du kan læse mere om her.

Hillerød Postens tilbud om "gratis hjemmeside"
Hillerød Postens tilbud om “gratis hjemmeside”

Sådan ser Hillerød Postens egen hjemmeside ud :-)
Sådan ser Hillerød Postens egen hjemmeside ud 🙂


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}