november 29

2 comments

Dialogdesigneren fem år, siger jeg – og kniber mig selv i armen. Målt med iPhones ti års jubilæum og drone-designeren DJI’s ditto er mine fem år som selvstændig webdesigner jo det rene ingenting. Men for mig er det ALT.

Mine første 1825 dage som selvstændig … hver eneste dag har trumfet de fattige forestillinger og drømme, som jeg gik og puslede om under mange tvivl og stor frygtsomhed i årene 2009 til 2012. De nok så bekendte kriseår, hvor fyringsrunderne kom og gik så hyppigt som de stormvejr vi er begyndt at give drenge- og pigenavne.

Jeg så jo nok, hvor det bar hen, men jeg nåede da at få mit 25-års jubilæum som fastansat journalist, en reception og et par fine gaver.

I mellemtiden forberedte jeg mig så godt jeg kunne på det uundgåelige. Jeg lærte mig selv at bygge hjemmesider i WordPress, og jeg skrev et utal af forretningsplaner.

Sidste dag på jobbet

Min sidste dag på jobbet, 30. november 2012, var samtidig min første dag som selvstændig. Da jeg havde hentet de personlige ejendele på arbejdspladsen, kørte jeg hjem og aktiverede det CVR-nummer jeg havde bestilt. Firmanavnet havde jeg også parat: Dialogdesigneren.

Et CVR-nummer skaber ingen virksomhed, så jeg skrev en pressemeddelelse til de lokale medier og fik trykt en brochure, som jeg hver aften delte rundt i industrikvarteret og til håndværksvirksomheder og butikker rundt om i byen. Samtidig skrev jeg blog-indlæg til hjemmesiden som en besat og søgemaskineoptimerede min hjemmeside. Det gik der tre-fire måneder med – og ikke en eneste kunde dukkede op.

I desperation udbød jeg et WordPress-kursus for ligestillede – nystartede iværksættere og selvstændige. BUM! Ni deltagere bed på krogen, en kursusrække over fem onsdage. Så kom der endelig lidt penge i kassen.

Kunderne var lige for næsen af mig

Da de fem uger var gået, skulle jeg igen finde på noget, og i min nød rundsendte jeg en email til hele mit netværk, der sandt at sige ikke var særlig stort. Samme dags aften var jeg inviteret til tre kaffemøder hos gamle venner, der vistnok havde opgaver, jeg kunne hjælpe med.

Det blev blandt andet til en rolle som fast freelancer for de kreative branchers magasin, Monitor Pro – nu Pro AV Magasinet – med reportager Danmark rundt plus Holland og England.

Jeg blev partner og videoproducer i sundhedsvirksomheden Sakharoff Integrative Health med online kurser på tre forskellige sprog.

Dialogdesigneren kom i vælten

Det blev også til en opgave som producer på et undervisningsprojekt om 1960erne. 138 filmede interviews med folk, som var unge og med, da beatmusik, ungdomsoprør, kold krig og begyndende kvindekamp var generationstemaer.

Så begyndte de første hjemmeside-entrepriser at komme dumpende lige så stille og roligt til Dialogdesigneren. Her fik jeg for alvor brug for det, der er mit tungeste skyts: Empatien. Evnen til hurtigt at forstå en iværksætters forretningsidé og drive. Og omsætte forståelsen i et webdesign, der afspejler virksomheden og genkendes af kunderne.

Jeg er hammer-taknemmelig for hver eneste dag. Jeg tager sgu fem år til.

 

 

 


Tags


Du kunne også være interesseret i ...

Forskellen på en jævnt god hjemmeside og en sællert: Hjemmeside support
10 indholdsideer til din hjemmeside
Spørg bare – vi elsker at svare

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}