ChatGPT

Hvor ofte har jeg ikke fået hovedpine og muskelspændinger af at tænke intenst over det næste blogindlæg. Det er slut nu, takket være chatGPT blogindlæg.

Jeg har med andre ord kapituleret og spurgt chatGPT til råds. Chatbotten som er på alles læber. Eller rettere: Tweets.

Svaret fra chatGPT kom på under 3 sekunder. Men først til spørgsmålet. Det skulle handle om dialog eller konversation. Jeg spildte ikke tiden med at tænke i dybden. Mit spørgsmål kom til at lyde sådan her:

"Giv mig venligst et par eksempler på, hvordan menneskelig samtale kan forbedre menneskelig livskvalitet."

Her er ChatGPT's svar

"Selvfølgelig! Her er et par eksempler på, hvordan menneskelig samtale kan forbedre livskvaliteten:

Social støtte: At have nogen at tale med og dele dine tanker og følelser med kan give følelsesmæssig støtte og hjælpe dig til at føle dig mindre alene.

Problemløsning: At tale gennem problemer og udfordringer med en anden kan hjælpe dig med at komme med nye løsninger og perspektiver, som du måske ikke selv har tænkt på.

Opbygning af relationer: Samtale er med til at opbygge og styrke relationer til andre, hvilket kan føre til en større følelse af sammenhæng og tilhørsforhold.

Selvudfoldelse: At kunne udtrykke dig selv og kommunikere dine behov og ønsker til andre kan hjælpe dig til at føle dig mere i kontrol over dit liv og kan føre til større selvværd og selvtillid.

Læring og vækst: At engagere sig i samtale med andre kan udsætte dig for nye ideer og synspunkter, som kan hjælpe dig med at vokse og lære som person."

Hvad siger I så?

ChatGPT forkortelsen står for "Generative Pretrained Transformer. Softwaren, der stadig er i beta, har været ude i tre uger, og har allerede passeret en million brugere. Den er dermed verdens hurtigst voksende internetteknologi.

En mærkningsordning er klogt nok på vej. Jeg lover at anføre det under artikler, hvis og når de er skrevet af eller inspireret af chatGPT.

Vær med i samtalen!

Et 50 år langt arbejdsliv i foreninger, organisationer og virksomheder har lært mig, at kommunikation og frem for alt samtale er det smøremiddel, der sørger for, at arbejdet bliver gjort og målene nået. Kommunikation er ikke noget, vi bare kan fra fødselen af.
Vi kan derimod lære det, og vi kan i høj grad blive bedre til det.
Du får essensen af det i nyhedsbrevet Fundet! Skriv dig op her

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>