Gode billeder. God lyd. Tryghed for de medvirkende … Historiefortælleren Jens Peter Madsen fortæller om produktionen af 138 livsfortællinger til undervisningsportalen 1960erhistorier.dk udviklet i samarbejde med producenten og dialogdesigneren Carsten Legaard.

1960erhistorier.dk er en projektportal for folkeskolens mellemtrin, som også kan anvendes af folkeskolens ældste. I portalen finder du en række fortællinger og beretninger om 1060erne, fortalt af mennesker, som var børn eller eller unge dengang og som selv har oplevet det de fortæller om.

Desuden er der inspiration at hente til, hvordan du kan arbejde med video og interview og fortælling i dine egne projekter.

Sammen med historiefortælleren Jens Peter Madsen har jeg produceret 138 videointerviews til et filmet undervisningsmateriale om 1960erne. Materialet omfatter 138 filmede fortællinger og interviews og svarer dermed til lidt mere end tre helaftensfilm.

Materialet er beregnet på elever på folkeskolens mellemtrin – fjerde til syvende klasse – og målet er at få børn og unge til at blive nysgerrige på, hvordan det var at være barn og ung, da bedstefar eller bedstemor var på deres alder. Inspirere dem til at gå på jagt i egen familie efter fortællinger og oplevet Danmarks historie. Inspirere dem til selv at fortælle om deres liv og deres oplevelser.

Materialet kan også bruges af ældre elever. Det kan bruges i hjemmene. Sammen med bedsteforældrene. Du kan også dykke ned i det hæsblæsende årti. Det kan du på projektets hjemmeside 1960erhistorier.dk og på Facebook-siden Husker du? 1960erne

Vil du have et ekstra godt dyk, så del de her fortællinger med en der var ung i tresserne. Vedkommende vil mindes nogle ret bizarre ting og måske begynde at fortælle om det, hvem ved?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>