Berlingske Tidende lukker øjnene for en succes – Promenadeorkestret

apr 16

Berlingske Tidende lukker øjnene for, at mediet i september forrige år bragte en én-kilde-historie til torvs, og dermed en lodret usandhed.

Tivolis Promenadeorkester lukker, skrev Berlingske Tidende den 15. september 2015. Artiklen er baseret på en pressemeddelelse fra Tivolis bestyrelse, som kort forinden har valgt at opsige samarbejdet med havens 110 år gamle orkester.

Berlingske Tidende lukker ikke historien dér. Journalisten tager kontakt til Tivolis daværende underdirektør for kultur Nikolaj Koppel for at spørge nærmere til begrundelserne for at lukke det traditionsrige orkester. Herefter citerer Berlingske Tidende loyalt underdirektøren for de begrundelser, som han lægger frem.

Berlingske Tidende kontakter ikke orkestrets kapelmester Bjørn Hyrup. Ej heller nogen af de 17 andre opsagte medlemmer af Tivolis Promenadeorkester. Ellers ville journalisten have vidst, at der var en kant på nyheden om orkestrets lukning.

En kant eller måske ligefrem en nyhed nr. 2.

Nemlig nyheden om, at Tivolis Promenadeorkester ikke lukkede, men tvært imod valgte at fortsætte i eget regi. Dét efterår havde Promenadeorkestret adskillige udsolgte koncerter landet rundt.

Én-kilde-historien om Promenadeorkestret holder ikke vand – ikke en dråbe

Tivolis Promenadeorkester kunne naturligvis ikke fortsætte under det gamle navn, men valgte at fortsætte under navnet Promenadeorkestret.

I det halvandet år, der er gået efter artiklen i Berlingske, er Promenadeorkestret flere gange stødt på undren fra publikum:

“Vi har ellers læst, at orkestret var lukket.”

Hvor har folk kunnet læse dette? I søgeresultaterne på Google optræder Berlingskes forældede og ukorrekte artikel, ikke blot når man  søger på Tivolis Promenadeorkester, men også når man søger på det nye navn – Promenadeorkestret.

Status efter halvandet år: Berlingske Tidende lukker Promenadeorkestret. Med fede typer.

Lige oven over og nede under de fede typer er der aktuelle koncertomtaler og links til billetsalg. Det er forståeligt, hvis Promenadeorkestrets fans bliver forvirrede.

Berlingske Tidende lukker fremdeles

Promenadeorkestret har stadig udsolgte koncerter landet rundt. Jeg har i mellemtiden flere gange forsøgt at overtale Berlingskes redaktion til at bringe den positive nyhed om, at Promenadeorkestret lever i bedste velgående. Uden held.

Hvis Berlingske i sandhedens interesse havde bragt denne nyhed, så kunne det måske have fortrængt den forældede og fejlagtige arkiv-nyhed til en lavere placering.

Men den dag i dag optræder den gamle Berlingske-artikel stædigt på Google’s søgeresultater, side 1. Berlingske vil åbenbart hellere være kendt for den negative nyhed end den positive sandhed.

Det må Berlingske Tidende selv om. Jeg tænker bare mit.

Jeg tænker blandt andet på, hvordan Berlingskes journalister mon vil have det den dag, Berlingske Tidende lukker og kollegerne på de andre medier kun vil tale med bestyrelsen – ikke med de opsagte medarbejdere.

Hvad tænker du? Giv din mening til kende i kommentarerne herunder

 

Dokumentation. Her kan du læse den fejlagtige en-kilde-historie i Berlingske Tidende 

Leave a Comment:

Leave a Comment: